Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Halloween

A Halloweenről a legtöbb ember azt hiszi ( tévesen) , hogy amerikai ünnep. Nos, nem Amerikából származik sőt eredete sokkal régebbi időkre nyúlik vissza.

A kelták egyik legszentebb ünnepe a Samhain volt, ami az újév, valamint a sötét és hideg évszak kezdetét is jelentette. A kelta hit szerint az újév előestéjén október 31-én a világ rendje felborul és összemosódik az evilág és a túlvilág. Ezen az estén az emberfeletti lények és a holtak szabadon közöttünk járhatnak ezért számos szertartás kapcsolódott ehhez az ünnephez, hogy távol tartsák ezeket a szellemeket. Ez a hagyomány később keveredett több római ünneppel és beépült a római katolikus egyház által tartott mindenszentek és halottak napja ünnepkörbe. Az ősi hiedelmek szerint október 31-én az eltávozott lelkek útra kelnek és megpróbálnak visszatérni az élők világába. Az emberek tűzgyújtással, felvonulással, valamint különféle jelmezekbe öltözve próbálták megtéveszteni  a szellemeket, hogy azok maradjanak távol az otthonaiktól.

A tradicionális jelmezek és maszkok mellett napjainkban népszerűek a csontvázas, szellemes, boszorkányos, tökös stb. mintával ellátott pólók is ezért tervezünk Nektek több félét, hogy legyen miből válogatni.

Rendezés:

Keresés